Sara Rajasalo – Esittely

Olen Sara Rajasalo, vuonna -94 syntynyt 3 lapsen äiti. Olen toiminut ja elänyt eläinten kanssa, erityisesti hevosten parissa koko ikäni. Vanhempani ostivat vanhan pienen maatilan ollessani 4-vuotias, jonne isäni remontoi vanhasta navetasta tallin yhdeksälle hevoselle. Alkuaikoina meillä oli pääasiassa harrasteravureita, mutta ajan myötä siirryttiin ratsuhevosiin. Kasvatimme ja myimme pienimuotoisesti erityisesti suomenhevosia, mutta myös pari welshiä sekä pari lämminveristä. Varsoja myös koulutettiin paljon ja aina oli yleensä jokunen yksärikin 

tallissa.
Äitini on ollut aina kiinnostunut pehmeämmistä arvoista hevosten kanssa ja opiskeli luonnollisia hevosmiestaitoja useiden eri sen ajan ”gurujen” opastuksella, mutta erityisesti Leena Kurikan oppeja hyödyntäen. Myös Tuire Kaimion Hevosen kanssa -kirja oli ilmestyessään ahkerassa käytössä. Vanhemmiltani ja lapsesta saakka omalla tallilla touhuamisen ja hevosten kanssa samassa pihassa kasvaneena opin jo melko hyvän peruspohjan hevosten käsittelyyn hevosta kuunnellen ja kunnioittaen. 
Äitini (joka on myös fysioterapeutti) innostamana osallistuin 14-vuotiaana ensimmäiselle Centered-riding kurssille, jonka valmentajana toimi Gunilla Wahlberg, josta sitten alkoi syvällisemmin kiinnostamaan istunta-asiat ja istunnan sekä apujen käytön vaikutus hevoseen. Kävin muutamilla CR-kursseilla sekä klassisen ratsastuksen kursseilla, kunnes löytyi valmentajaksi Soile Kokko ollessani 16-vuotias. Tämä oli merkittävin käännekohta hevosharrastuksessani ja samoihin aikoihin kuvioista jäi pois myös kilparatsastus. Kilparatsastus jäi myös senkin takia, kun sen jälkeen ei ollut enää oikein sopivaa ratsua siihen ja se alkoi olla niin kallista ja päätin että kaikki mahdollinen käytetään itsensä kehittämiseen ja tärkeille kursseille.
Soile opetti klassista ratsastusta, siihen aikaan hän markkinoi toimintaansa Tietoinen ratsastus nimellä, nykyään Graceful Riding. Hän opetti minulle paljon keho-mielitietoisuudesta ja läsnäolosta hevosen kanssa. Soile antoi myös elämäni ensimmäiset meditaatioharjoitukset. Silloin aukesi kokonaan uusi maailma hevosten kanssa ja elämässä ylipäätään. Soile valmensi minua pääsääntöisesti lähes viiden vuoden ajan. Sain myös kunnian olla hänen luona Espanjassa 3 viikkoa opiskelemassa ratsastamista, maastakäsittelyä ja vain läsnäoloa hänen hevosillaan vuonna 2012. Soilen avulla herkkyyteni ja intuitioni hevosten kanssa avautui entistä suuremmin ja pääsin monista sen ajan haasteista yli. 
Viimeiset 7 vuotta olen ollut useilla erilaisilla kursseilla, mutta paljolti minua on valmentanut Sara Autelo, jonka avustuksella olen päässyt sukeltamaan Akateemisen ratsastustaiteen saloihin. Sara on opettanut vielä hurjasti syvemmin hevosen biomekaniikkaa ja maastakäsittely sai uusia ulottuvuuksia. 
Oma polkuni on mennyt kutakuinkin niin että Soilen kanssa koulutettiin enemmän itseä ja omaa mieltä ja etsittiin sitä omaa sisäistä viisautta ja intuitiota ja Saran kanssa lähdettiin enemmän kouluttamaan myös hevosta samalla kun tämä oma keho-mielitietoisuus pysyy mukana kaikessa tekemisessä. Itsensä kanssa on saanut tehdä ihan valtavasti töitä ja suurimpina opettajina ovat toimineet kaikki ne mahtavat hevoset, joita elämäni varrella olen tavannut. 
Olen käynyt näiden lisäksi useilla kursseilla ja verkkokursseilla kuten Straightness training, istuntakursseja, eläinkommunikaatiokursseja, ruokapalkan käyttöä ja monia muita. Olen käynyt myös lukuisia kursseja liittyen mindfullnessiin, kuten NLP-kursseja ja muita erilaisia.
Olen syvästin kiitollinen kaikille matkallani vaikuttaneisiin valmentajiin, ketään ei voi kehua liikaa. Näillä eväillä olen nyt tällä hetkellä tässä, missä nyt olen ja toivonkin voivani auttaa mahdollisimman montaa muutakin omien sekä hevostensa haasteiden kanssa kohti tasapainoisempaa ja läsnäolevampaa elämää. Opiskelen tällä hetkellä eläintenkouluttajan ammattitutkintoa ja valmistumisen pitäisi tapahtua ensi keväänä. 
Jos kiinnostusta on, voin tehdä enemmänkin postauksia historiastani, minkälaista elämää lapsena elin hevosten kanssa ja erilaisista kisareissuista sekä kursseista ja valmennuksista. Monista valmennuksista ja kisoista löytyy myös vanhalla videokameralla kuvattua materiaalia, täytyy vaan löytää joku joka osaa vanhoilta pikkukaseteilta siirtää ne tietokoneelta katsottavaan muotoon 😀

Terveisin,
Sara